Thursday, March 28, 2024

Standard post published to Promitheas Diagnostic Center at March 28, 2024 16:01



Γνωρίζετε τι είναι η ακτινογραφία θώρακος; Η ακτινογραφία θώρακος είναι μια ακτινογραφία που διεξάγεται συχνά, ίσως και μια φορά το χρόνο σαν μέρος του γενικού check-up υγείας.

Συγκεκριμένα, η ακτινογραφία στο θώρακα εξετάζει το αναπνευστικό σύστημα και δίνει στον γιατρό μια λεπτομερή εικόνα του θώρακα, των πνευμόνων, του καρδιακού συστήματος και άλλων εσωτερικών οργάνων.
Συνήθως, ο γιατρός προτείνει ακτινογραφία θώρακος σε ασθενείς με πόνο στο στήθος, πυρετό, δυσκολία στην αναπνοή ή επίμονο βήχα.

Συχνές παθήσεις, όπως πνευμονία, υγρό στους πνεύμονες, καρδιακές λοιμώξεις, όγκοι στο μεσοθωράκιο και άλλα καρδιακά προβλήματα είναι εμφανή μέσα από μια ακτινογραφία θώρακος.

Δεν απαιτείται ιδιαίτερη προετοιμασία πριν την ακτινογραφία θώρακος, ενώ η διαδικασία λήψης της ακτινογραφίας είναι πολύ απλή. Ο εξεταζόμενος θα πρέπει να αφαιρέσει τα ρούχα του και τα κοσμήματά του και να σταθεί με την πλάτη στο ειδικό μηχάνημα. Λαμβάνονται δύο εικόνες: μια οπισθοπρόσθια και μια πλάγια.
Στο διαγνωστικό κέντρο Λευκωσίας Προμηθέας αναλαμβάνουμε όλες τις ακτινολογικές εξετάσεις σας. Η ακτινογραφία θώρακα πραγματοποιείται με απόλυτη ασφάλεια από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό.

https://ift.tt/H1QPhV0



from GMB Posts For Location "Promitheas Diagnostic Center" https://ift.tt/7Qe2uVH
via IFTTT

No comments:

Post a Comment

Standard post published to Promitheas Diagnostic Center at May 02, 2024 16:00

Το υπερηχογράφημα Triplex, το οποίο συμπεριλαμβάνει το υπερηχογράφημα “Duplex” έγχρωμης ροής, είναι μια μη επεμβατική, ασφαλής και αποτελε...