Sunday, March 24, 2024

Standard post published to Promitheas Diagnostic Center at March 24, 2024 16:00



Γνωρίζετε τι είναι οι υπέρηχοι και πώς γίνονται; Οι υπέρηχοι, ή αλλιώς τα υπερηχογραφήματα, είναι μια από τις πιο αξιόπιστες απεικονιστικές μεθόδους.
Σε γενικές γραμμές, οι υπέρηχοι είναι μια απλή, ανώδυνη και ασφαλής εξέταση του εσωτερικού του ανθρώπινου σώματος, η οποία διεξάγεται γρήγορα με τη χρήση υπερήχων (ηχητικά κύματα υψηλής συχνότητας), χωρίς τη χρήση ακτινοβολίας.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, ο ραδιολόγος τοποθετεί τον ηχοβολέα στο δέρμα και τον μετακινεί δεξιά - αριστερά, πάνω - κάτω. Ο ηχοβολέας συλλέγει πληροφορίες για το εσωτερικό του σώματος και τις στέλνει στον υπολογιστή, όπου απεικονίζεται ψηφιακά το εσωτερικό των οργάνων.
Η εξέταση αυτή χρησιμοποιείται κυρίως για πρόληψη, διάγνωση, και παρακολούθηση προβλημάτων υγείας, όπως όγκοι, κύστες, φλεγμονές, πέτρες (λίθοι), κλπ.

Για τους περισσότερους υπέρηχους, εκτός τους υπέρηχους άνω και κάτω κοιλίας, δεν απαιτείται κάποια προετοιμασία.
Στη Λευκωσία, το διαγνωστικό κέντρο Προμηθέας διεξάγει γρήγορα κι αποτελεσματικά απεικονιστικές εξετάσεις μέσω υπερήχων. Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε μας σήμερα.

https://ift.tt/jMwXi37



from GMB Posts For Location "Promitheas Diagnostic Center" https://ift.tt/5hv79VZ
via IFTTT

No comments:

Post a Comment

Standard post published to Promitheas Diagnostic Center at May 20, 2024 16:00

Οι ακτινογραφίες αποτελούν την πιο συχνή και ευρέως διαδεδομένη τεχνική ιατρικής απεικόνισης. Πρόκειται για μια γρήγορη και ανώδυνη διαδι...